Search

štvrtok 3. októbra 2013

Once upon a time - season 3

Jeden z mojich obľúbených seriálov sa vrátil späť na televízne (v mojom prípade notebookove) obrazovky. Spravilo mi to radosť a konečne mám čo pozerať počas pondelkových večerov na intráku. Priznám sa, že som si naňho spomenula celkom náhodou. Nečakala som nejako špeciálne v napätí, kedy sa dostane nová epizóda na internet, lebo tieto stavy úzkosti nad seriálmi už dávno neprežívam. 

V každom prípade som bola milo prekvapená a hneď som sa do toho pustila. Moja netrpezlivosť mi je dobre známa a preto som nečakala na titulky. Som rada, že sa už dokážem obísť aj bez nich. Pri niečom typu Doktor House, by som to asi nezvládla, ale OUAT je pohodový, čo sa výslovnosti a jazyka týka. 

Musím povedať, že sa mi páčil aj trailer, ktorý som videla už počas leta, ale ja tak si ho sem pridám.


Ako som mala možnosť vidieť už v Upírskych denníkoch, zjednotené skupinky ľudí, ktorí by si za normálnych okolností išli po krku (viď. Emma, Regina, The Charmings alebo pán Gold a Hook) nie je vždy práve najšťastnejší nápad. Budem im držať palce, aby sa to priveľmi nezvrhlo na malicherné vzájomné spory, ktoré by celkom pokazili hlavnú zápletku. 

Keďže som sa pustila do rozoberania deja, spomeniem napríklad dlho očakávané morské víly, ktoré sa objavili aj v krátkom videu, myslím, že s Comic-conu.
Ktovie, či tá, ktorú zajali bola Ariel, ale nemyslím si. Chýbali výrazné vlasy. A ak áno, tak ako socha na morskom dne zrejme veľmi aktívna nebude. Nechcem však zachádzať do podrobností, lebo toto nie je recenzia, len výplod môjho čakania na prednášku (žiaľ niektorý sa učia aj od deviatej do pol desiatej). 

Páčila sa mi ešte takzvaná zmena šatníka, ale pán Gold v obleku Rumpelstiltskina nebolo celkom ono. Tá pokrčená zeleno zlatá koža dotvárajúca jeho bežný "zlý" obraz dosť chýbala. Navyše som postrádala aj určitú teatrálnosť v jeho správaní a všadeprítomný smiech :D
Bolo to iba slabý odvar skutočne zlého, ak ho tak možno nazvať, čarodejníka zo Začarovaného lesa. Takisto sa prejavila jeho ľudská stránka pri spomienke na syna.

Peter Pán sa mi zatiaľ ako nová postava celkom páč. Nemám čo by som mu vytkla. Keď už Gold aj Regina prešli do tímu na "dobrej" strane, niekto musel dostať úlohu zloducha.

Keďže sa podľa všetkého budú kombinovať dve dejové linky a to medzi Neverlandom a Začarovaným lesom, kde je Neal, pevne verím, že nejakým spôsobom zakomponujú aj dianie v Storbyrooku a neupadne celkom na vedľajšiu koľaj, čo by bola škoda. 
Samozrejme, za mojou obavou väzia moje sympatie k Belle a tiež Ruby, ktoré spolu tvoria celkom dobrú dvojicu a mali by im dať priestor, napríklad na tú spomínanú ochranu mesta, ku ktorej Belle dostala inštrukcie. Tiež by ma potešila nejaká forma kontaktu medzi Storybrookom a Neverlandom, menovite pánom Goldom a Belle. Mágia v jednom i druhom svete by mala byť schopná vytvoriť istý komunikačný kanál, aj keď asi nie zrovna mobilný :D

2 komentáre:

  1. Ja zasa pozerávam v stredu večer :) a videla si OUaT in Wonderland? Mne sa nevidel až taký dobrý ako OUaT, ale plánujem si pozrieť aj ďalšiu časť...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie nevidela som, lebo po zhliadnutí traileru ma to nijako veľmi nezaujalo... zato som si pozrela The Originals lebo sestra to spomínala doma. Ako téma je celkom fajn, páči sa mi temnejšia stránka Pôvodných, ale zas nie natoľko aby som sa na to dívala každý týždeň. A Elijah v truhle pripravený na diabolské experimenty Marcelovej čarodejnice, ďakujem neprosím :D mám vlastnú prácičku, kde je celkom živý... doslovne :) žije, dýcha... človek :D Ak sa ti bude chcieť môžeš mi poslať nejaké zaujímave postrehy z OUaT in Wonderland na mail, aspoň sa niečo dozviem :)

      Odstrániť