Search

štvrtok 21. júna 2012

TB 5x02 - "Authority Alwyas Wins"

Neviem nakoľko bude toto čitateľné, keďže to píšem na školskom počítači cez voľnú hodinu, ale hádam to vyjde. Z toho dôvodu tu nie je ani obrázok s ktorým sa vyskytli určité problémy. Doma to potom poriešim a doplním picture Ok už som to upravila, takže pribudol aj picture :)

Názov epizódy som si práve omrkla na nete, lebo som si ho pri pozeraní nevšimla. Pekne sebavedomý, vzhľadom na to, že si myslím, že Authority raz padnú keď sa zaplietli s partou z Bon Temps. Táto časť bola trochu šok, ale nijaké veľké prekvapenie. Konečne sme si slávne Authority mohli obzrieť v ich plnom zložení. Keď som ich videla a prirátala k tomu ešte postavu Nann Flannegenovej došla som k názoru, že normálny človek (obrazne povedané) sa k nim dobrovoľne nepridá.  Sú skutočne rôznorodý a zaujímalo by ma podľa čoho vyberajú členov. Ten malý chlapec, ktorého meno zatiaľ neviem mi pripomína Twilight - Alec Volturi v True Blood prevedení. Viem, že naštvať by som ho nechcela. Ktovie koľko má rokov, lebo na svoj vzhľad je dosť krvilačný :)

Na jednej strane musím uznať, že metódy mučenia majú prepracované a nezapadli do stereotypu, ako Eric, ktorý držal ľudí v pivnici na reťazi, ale na druhej strane bolo jasné, že nezabijú hlavných hrdinov na začiatku novej série. Bolo by to omnoho zaujímavejšie, keby to nebolo také predvídateľné. 

Oceňujem však využitie legendy o Lilith, hoci tvrdiť, že Boh bol upír - too much :)) 
To oblbovanie pri mučení typu - aj tak všetko vieme, lebo ťa kamoš zradil - bolo tiež priehľadné. Možno sa Bill s Ericom navzájom neznášali niekoľko storočí, ale nie sú celkom bezcharakterní hajzli bez chrbtovej kosti. Dúfam však, že Nora nakoniec neumrie, aj keď to s ňou vyzerá dosť zle. Na Ericovi bolo vidieť, že ho zasiahlo, keď mu oznámili, že je mŕtva. Hoci sa nevideli niekoľko sto rokov, opätovné stretnutie značne podnietilo ich rodinné vzťahy. 

Vyjednávanie o Russelovi Edgingtonovi nebolo celkom neočakávané, aj keď momentálne pripomína skôr zle poskladané puzzle :D 
Pokiaľ ide o Jessicu, jej ego značne kleslo po Stevovej návšteve. K nemu nemám čo viac dodať, len že by to chcelo buď lepší scenár, alebo ho z neho celkom vyškrtnúť. 

Jasona chodia mlátiť chlapci z ulice tak môžme len dúfať, že nie všetky ženy v meste majú dospievajúcich synov :) Neviem čo presne sa deje s Terrym a Arlene, ale oni nie sú moje obľúbené postavy takže to zatiaľ neriešim. Uvidím, čo sa bude diať ďalej. 

Konečne sme sa však dozvedeli niečo o minulosti Pam. Zdá sa, že dočasná strata Erica v nej prebúdza sentiment. Tara je však škvrnou na jej inak celkom dobre napísanej postave. Je to totálne faux pas. Predtým som sa k tomu nechcela veľmi vyjadrovať, ale teraz súhlasím s ľuďmi, ktorí tvrdili, že Tara mala skončiť pekne krásne na konci štvrtej série s odstrelenou polovicou hlavy. Neviem, čo dúfajú, že z nej teraz vytvoria :// 
Ľutujem jedine to, že Laffayet ostal len pri plánovaní, keď nad ňou stál s kolíkom v ruke. Hneď by bo, seriál lepší. Teraz sa bude chudák Sookie polovicu série zožierať dôsledkami tohto fatálneho rozhodnutia. Teším sa však až dôjde na krájanie chleba a ona bude musieť riešiť spory medzi Pam, ktorá ju neznáša a Ericom, ktorému je momentálne srdečne ukradnutá :D

Luna si to u mňa pokašľala, keď vyskočila na Sama. Síce oceňujem, že ho s Alcidom prišli zachrániť, ale vyzeralo to s nimi nádejne, kým nezačala šalieť kvôli Emme. V seriáloch zrejme nemôže fungovať žiadny normálny vzťah, škoda.
Z malej Emmy je teraz vlkolak, hoci mne pripomínala skôr šteňa plemena husky :D Kanibalistická stará mam to ešte môže poriadne zamotať a to nevravím o Alcidových osobných problémoch ohľadne jeho čerstvo zastrelenej priateľky.
Keď sa darí tak sa darí :)) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára