Search

sobota 9. júna 2012

Angel in my dream - 3. kapitola

Tentokrát trochu vynecháme Elenu a dáme si pánsky rozhovor, ktorý možno
čo-to prezradí...
 Betareading: majka22212

3. kapitola

Damon vyšiel z baru a zamieril domov. Na jednu noc mal alkoholu dosť. Prechádzal ulicami, ktoré stále žili rušným nočným životom. Hlavou mu vírilo množstvo myšlienok. Chcel opäť odísť a Elena mu to dnes popoludní len pripomenula. Mal naplánovaný menší výlet späť do Mystic
 Falls. Elenu však v žiadnom prípade nemienil informovať a v duchu dúfal, že sa ho na najbližšiu cestu ani nikdy nespýta. Vedel, že cez Stefana sa dávno preniesla, ale nechcel jej zbytočne jatriť staré rany.
Odfrkol si. Jeho hlúpy mladší brat uprednostnil Katherine a za Elenou sa ani neobzrel. Na druhej strane, ona už oňho nestála. Nie po všetkom čo si spolu zažili. Všetky tie tajomstvá, zrady, klamstvá a pretvárky. Neustály boj o život zničil aj to málo, čo medzi nimi napokon ostalo. Teda, nie že by sa o to niekto nepričinil už len svojou prítomnosťou, pomyslel si trpko. Vybehol po schodoch a potichu otvoril dvere bytu. Určite už spala a on ju nechcel rušiť. Prešiel okolo spálne, ale
po pár krokoch sa vrátil. Chcel ju skontrolovať. Otvoril dvere a nazrel do izby. Elena spala, ale niečo mu nesedelo. Nasal vzduch a v nose ho podráždila nepatrná slaná vôňa. Slzy. Opäť pozrel na dievča na posteli. Nepokojne sa prehadzovala. Rýchlym pohľadom skontroloval izbu. Pohľad mu potemnel keď na písacom stole vedľa laptopu uvidel krvavo červenú ružu. Zamieril očami k jej krku. Ako predpokladal nemala svoj náhrdelník. Strieborná retiazka naplnená železníkom ležala na nočnom stolík.
Damon zavrčal keď upírskou rýchlosťou vybehol z bytu a zamieril na strechu budovy. Elena bývala na šiestom poschodí vysokého apartmánového bloku. Sama na strechu nikdy nechodievala, ale vedel, že sa jej páčila. Bola tam zriadená umelá záhrada. Keď ju prvý krát uvidel, musel uznať, že záhradná architektúra je skutočne výnimočné povolanie. Bolo tam množstvo kvetov pomedzi ktoré sa
kľukatili úzke štrkové cestičky a tiež drevené lavičky. Celá strecha bola dobre ohradená pričom poskytovala krásny výhľad na mesto. Bohužiaľ nebol sám, kto oceňoval umenie záhradnej architektúry.
"Čomu konkrétne si nerozumel na vete: ´Nechaj Elenu na pokoji?´" opýtal sa priamo muža stojaceho v tieni malého altánku.

"Damon Salvatore. Bolo by slušné povedať, že ťa rád vidím, ale klamal by som," odvetil Elijah ignorujúc jeho otázku. Podišiel k nemu a pozrel mladšiemu upírovi priamo do tváre. Damon sa nikdy nezmení. Stále rovnako arogantný a prehnane sebavedomý. Neopúšťal ho ani ochraniteľský inštinkt vzťahujúci sa na Elenu.

"Nápodobne," odvetil Damon po chvíli. "Ako dlho si v meste?"

"Nie, že by to bola tvoja starosť, ale od dnešného rána."

"A pravdaže si nemohol odolať, aby si ju opäť nemučil, však?!" zavrčal. "Bol si preč štyri mesiace. Štyri mesiace a ona už začínala opäť normálne žiť, kým si to znovu celé neposral! Neviem, či si
vôbec uvedomuješ, aké ťažké to pre ňu je. Chcela len nový život, ty si však nedokázal hodiť spiatočku."
Elijah si ho premeral pohŕdavým pohľadom.

"Stále hovorím, že úcta a rešpekt voči starším a silnejším nie sú tvojou silnou stránkou, pán Salvatore. Skús byť úprimný a povedz mi, že na mojom mieste by si nespravil to isté?" na chvíľu sa odmlčal. "Možno Elena ti uverí, že si sa preniesol cez minulosť, ale mne klamať nemusíš. Stále ju miluješ a v hĺbke duše sa nedokážeš zmieriť s tým, že ona teba nie."

Damon po ňom vrhol zúrivý pohľad, ale vedel, že Elijah má pravdu.

"Drž hubu," odvrkol nad čím sa Pôvodný upír len pousmial.
"Kde si vlastne bol tie štyri mesiace? Robil si poskoka svojmu hybridnému bratovi?" spýtal sa Damon nevrlo.

"Zrazu si nejaký zvedavý," poznamenal Elijah.

"Často to o mne hovoria. Tak ako?"

"Ver mi, že v Klausovej blízkosti by si teraz nechcel byť. Caroline je občas priveľa aj na Pôvodného nesmrteľného. Ste priatelia, tak to asi poznáš, nie?"

Damon sa uškrnul pri jeho slovách. V mysli sa mu vynorila predstava ako sa Klaus vláči po obchodoch a nosí svojej upírskej láske nákupné tašky. Možno by ich mal zájsť navštíviť. Tento pohľad by mu rozhodne stál za to. Aj keď na druhej strane by to asi nezvládol a vyprskol smiechom, za čo by mu nesmrteľný hybrid na mieste vytrhol srdce z hrude a nezabránila by tomu ani Barbie.

"To rozhodne," potvrdil, ale vzápätí mu pohľad potemnel.

"Ale vráťme sa k téme. Nechaj Elenu na pokoji a daj jej konečne šancu na normálny život! S tebou nikdy nebude šťastná. Ona si zaslúži viac než upíra - rodinu, deti a život do ktorého jej nebude zasahovať nadprirodzeno," povedal Damon, čím udrel na citlivú strunku. Pripomenul mu o čo všetko Elena už prišla a stále prichádza.

"Chcem pre ňu len to najlepšie, ale máš pravdu, že ja to nie som," priznal potichu Elijah a mladšiemu upírovi neunikla trpkosť v jeho hlase.

"Chcem tvoje slovo, že odídeš z mesta," žiadal Damon.

"Bude to pre ňu bolestivé," pripomenul mu a Damon prikývol.

"Elena je silná, dostane sa z toho. Vďaka nám všetkým už prežila oveľa horšie veci."

"Máš moje slovo, že odídem z Los Angeles," povedal a skôr než odišiel podal Damonovi preložený lístok papiera.

"Čo to má byť?"

"Niekto ťa hľadá," poznamenal a vzápätí bol preč. Damon roztvoril papier a uvidel telefónne číslo. Bol pri ňom jednoduchý odkaz.

Zavolaj mi. Rebekah

1 komentár:

  1. Hádam mi tento raz tne komentár pridá...

    Diel opäť zaujímavý a teším sa na ďalší...
    Rebekah a Damon? Ako pár? žeby si trafila ďalší môj obľúbený?

    OdpovedaťOdstrániť