Search

nedeľa 24. júna 2012

Angel in my dream - 5. kapitola

Prázdniny sa mi blížia, som celá happy ;) Toľko voľného času a dúfam, že aj veeeľa slniečka...

Okej, teraz k téme. Po týždni tu máme ďalšiu kapitolu, ktorá dúfam prinesie rozuzlenie predchádzajcich častí. Užite si to :)


O tri týždne neskôr

            Bola sama. Sama uprostred davu, sama vo svojom smútku, sama so svojimi slzami a bolesťou, ktorá ju napĺňala odo dňa keď odišiel. Kruto jej daroval lásku, aby jej ju vzápätí vzal. Bol to len ďalší sen, iba ilúzia, ktorá sa rozplynula s východom slnka.

Sedela vo svojej izbe a zúfalo sa snažila nepremýšľať, lenže spomienka na krátky okamih šťastia sa jej neustále drala do popredia. Aj keď zatvorila oči, v mysli mala vypálenú jeho tvár, ktorá jej kradla spánok.

Pod očami mala tmavé kruhy, bola unavená a necítila sa dobre. Nemohla spávať a v posledných dňoch bola sotva schopná niečo zjesť. Zakaždým vyvrátila takmer všetko jedlo. Aj dnes bola doma hoci bol pondelok. Ako náhle sa ukázala v práci profesorka ju poslala domov s odporúčaním, aby si oddýchla. Elena však nemohla oddychovať. Objala si rukami kolená a snažila sa nevnímať kŕčovité bolesti, ktoré ju trápili už niekoľko dní. Každé ráno sa zobúdzala s nutkavou potrebou zvracať, ale nechcela ísť k lekárovi. Pripisovala to, svojmu momentálnemu nevyrovnanému stavu a podráždeným nervom až kým si niečo neuvedomila. Nervózne skontrolovala kalendár a listujúc späť hľadala známy dátum spred niekoľkých týždňov. V duchu začala počítať.

"To predsa nie je možné," povedala si pre seba. Znova si prepočítala dni, ale výsledok ostával rovnaký. Meškala jej perióda. Skĺzla pohľadom na svoje ploché brucho a potom opäť k značkám v kalendári. Potrebovala istotu.

          
*  *  *

            "Slečna Gilbertová," zavolala ju mladá sestrička do ambulancie. Elena sa posadila oproti lekárovi, ktorý držal v rukách jej zložku a listoval vo výsledkoch predchádzajúceho vyšetrenia. Z jeho tváre nedokázala nič vyčítať. Nevyzeral ani prekvapený, ani sklamaný. Tá nevedomosť jej spôsobovala muky.

"Pán doktor," oslovila ho napokon. "Tak aké mám výsledky?"

Doktor sa na ňu láskavo usmial ponad spis.

"Myslím, že vám môžem blahoželať, Elena. Budete mamička," oznámil jej radostnú správu. Prekvapene sa však díval, keď videl, ako mladá žena oproti nemu zbledla a v očiach sa jej zračil strach a zároveň absolútny šok. Jeho pacientky zvyčajne prijímali podobné správy nadšene a s radostným úsmevom, aj keď to nie vždy bolo pravidlom.

"Ste v poriadku?" opýtal sa.

Elena sa nechápavo dívala vôkol seba, akoby na moment svet okolo nej prestal existovať. Snažila sa vstrebať správu, že je tehotná. Logika hovorila jasne proti. Upíri deti mať nemôžu. Až doteraz nebola ochotná tomu uveriť, aj keď príznaky boli jasné. Bude mať dieťa, jeho dieťa. Neexistuje možnosť, že by bolo niekoho iného. Začínali na ňu dopadať následky, ktoré to bude mať. Uvedomovala si, že na výchovu toho maličkého bude sama. Aj keby vedela ako, nesmie kontaktovať otca. Zo všetkého najmenej túžila, aby Klaus zistil, že línia Petrových neskončila ňou. Elijah sa nesmie dozvedieť o jej tehotenstve. Pre svoje dieťa nechcela život, aký mala ona. Keď pozrela nahor stretla sa s ustaranými očami staršieho lekára. Niečo sa jej pýtal.

"P-prepáčte.. som v poriadku. Len ma to zaskočilo," vykoktala odpoveď.

"Teraz na seba musíte dávať dvojnásobný pozor, žiadne preťažovanie ani stres. Musíte si uvedomiť, že už nie ste sama, Elena," poučoval ju, kým vypisoval tehotenskú kartu. Podal jej ju so slovami:

"Uvidíme sa o dva týždne na kontrole."

            Elena si vzala veci a zamierila vonku z ordinácie. Oprela sa o dvere. Po lícach jej tiekli slzy. Nesnažila sa ich utrieť. Nechala ich dopadať na tričko. Bola to zmes pocitov, ktoré zo seba potrebovala dostať von. Zmes obavy, strachu z budúcnosti, z obrovskej zodpovednosti, ale najmä ohromného šťastia, keď si uvedomila, že kúsok neho jej ostane už navždy. V mysli sa jej vybavili slová, ktoré jej kedysi napísal. Always and forever.


O šesť mesiacov

            Elena sa prechádzala po nákupnom centre obložená papierovými taškami. Prešla už takmer všetky butiky s vecami pre deti a  teraz chcela aj niečo pre seba. Niečo, do čoho sa o pár mesiacov opäť vojde. Zastavila sa pred svojim obľúbeným obchodom a obdivovala krásne červené šaty vo výklade. Mali tenké ramienka a voľnú sukňu splývajúcu po kolená. Boli jednoduché, len v páse ich zdobil tenký zlatý opasok. Práve zvažovala či jej skutočne stoja za investíciu, keď za sebou začula známy ženský hlas.

"Červená nie je tvoja farba," poznamenala. Elena v kútiku duše dúfala, že ho už nikdy počuť nebude, keďže ju s dotyčnou osobou spájali len zážitky, kedy sa chceli navzájom zabiť. To len ťažko utuží priateľské vzťahy.

Pomaly sa otočila a stretla sa nepríjemným pohľadom Pôvodnej upírky. V momente keď ju Rebekah uvidela zvyčajnú nadradenosť, ktorá sa jej odrážala v tvári pri rozhovore s ňou vystriedalo ohromenie.

"Hmm, pozrime sa, niekto tu čaká prírastok. Ktorému šťastlivcovi môžem blahoželať?" opýtala sa sarkasticky. Sotva stihla Elena niečo povedať vedľa Rebekah sa objavil Damon.  Na tvári mal ako vždy svoj ležérny úsmev.

"Zlato, mohla by si mi vysvetliť pr..," zasekol sa v polovici vety keď si uvedomil s kým sa Rebekah rozprávala.

"Damon," pozdravila ho Elena trochu nervózne. Síce sa za posledného polroka viac krát rozprávali, ale Damon o jej stave nič nevedel. Usúdila, že to tak bude lepšie.

"Práve som sa Eleny pýtala, komu by sme mali zablahoželať?" vložila sa do debaty upírka, čím získala Damonovu pozornosť. Ten na ňu chvíľu nechápavo hľadel, kým si nevšimol náhly tieň strachu v tvári svojej kamarátky. Elena si inštinktívne objala brucho rukami. Videla, ako sa na ňu Damon díva. Preskočil pohľadom späť na Pôvodnú upírku vedľa seba a keď si k tomu pridal Eleninu reakciu, vedela, že v duchu počíta.

"To nie je možné!" vyhŕkol a z hlasu mu zaznievala zúrivosť aj šok. "Povedz mi, že to nie je on! Len mi povedz, že to nebol on!!"

"Je to možné, Damon. Spýtaj sa jej, ak mi neveríš," vyzvala ho a pokynula hlavou smerom k Rebekah.

"O čom to hovoríte?" nechápala. Damon sa doslova triasol hnevom, keď vypľul to jediné slovo.

"Elijah!"

1 komentár:

  1. Júj, zaujímavé, takže Elena bude mamička..no síce mi to prišlo trochu divné, keďže v TVD sa jasne zmienili, že upír mať dieťa nemôže, ale budiš...
    Rozhodne sa teším ako to dopadne!!!

    OdpovedaťOdstrániť