Search

nedeľa 1. apríla 2012

Give me a chance 1.

Neviem prečo, ale mám chuť písať vždy vtedy, keď si TVD dajú pauzu. Takže na spríjemnenie čakania je tu nová poviedka Give me a chance, ktorá zároveň otvára aj dlhšie plánovaný poviedkový miniseriál.
Dej v skratke: Tyler odišiel a preušil kontakty nielen s Caroline, ale aj s rodinou a priateľmi. Ako Caroline zvládne jeho odchod? Kto jej pomôže? Dá šancu novej láske, alebo sa bude držať zaužívaných predsudkov?




Pozn.: Dej sa odohráva po časti 3x14, ale nebrala som do úvahy Esther ani krvné prepojenie. Ide skôr o alternatívnu blízku budúcnosť niekoľko mesiacov po plese. Carolinine city voči Klausovi sa rozvinuli na úroveň priateľstva, hoci nie dôverného. Ostatné vzťahy som nemenila.



Piatok

            "Myslíš, že sa z toho dostane?" opýtala sa Elena Bonnie, keď sedeli pri stole v Mystic Grille. Spravili si s Caroline dievčenský deň, aby ju trochu povzbudili a priviedli na iné myšlienky. Odkedy sa s ňou Tyler rozišiel bola smutná, zamĺknutá a akoby v inom svete.

"Daj jej čas, uvidíš, že sa to zlepší," povedala Bonnie a premiešala si čaj.

"Nemyslela som, že by sa to takto skončilo," podotkla Elena. "Zvlášť nie telefonicky."

Bonnie súhlasila, toto mu ani ona nemohla odpustiť.

"Potom, čím všetkým si spoločne prešli a ako mu Caroline vždy pomáhala mohol mať aspoň toľko taktu, aby jej to povedal do tváre. Ukrývať sa za telefón je zbabelé."

"Na druhej strane," ozvala sa po chvíli Elena "premýšľala si nad tým, že to možno nespravil z vlastnej vôle?"

"Klaus?"

"Bolo by to podlé," zamrmlala Bonie, ale Elena jej odporovala.

"A urobil niekedy niečo čo by nebolo?"

"No vlastne..."

"Nie Bonnie, za všetkým čo robí je nejaký zámer. Je to ďalší spôsob, ako nás oslabiť. Nás všetkých. A to je Klausov cieľ," povedala rozohnene Elena.

            Bonnie sa na ňu pozrela. V poslednej dobe s ňou nie tak celkom súhlasila v tejto konkrétnej otázke. Odkedy sa Klaus usadil v meste, nezdalo sa, že by chcel proti nim niečo podniknúť. V Mystic Falls zavládol nakrátko mier, ale ona bola jediná, ktorá tomu verila. Ostatní sa nazdávali, že je to len ďalší úskok zo strany Pôvodných. Pred dvoma týždňami rodina Mikaelsonovcov odišla z mesta a ostal tu len on a niekoľko jeho hybridov, ktorí sa po spojení rodiny vrátili. Samozrejme, predpokladať, že sa celkom stiahol by bolo naivné, ale rozhodne nemala v úmysle útočiť na pôvodného kríženca, pokiaľ im k tomu nedá zámienku.

"Čo ak Klaus Tylera ovplyvnil, aby ju opustil?" nadhodila Elena po chvíli. Bonnie sa prebrala zo zamyslenia.

"Ale no tak," zamrmlala tlmene. "Nezdá sa ti, že to sú už príliš konšpiračné teórie dokonca aj na neho?"

"Potom čo Tylera donútil, aby ju uhryzol a Care takmer zomrela? Nie nemyslím si."

Bonnie prikývla, v tomto mala jej kamarátka pravdu. Nemohla sa však zbaviť pocitu, že koniec vzťahu medzi jej priateľmi nemôže hodiť na Klausa. Aspoň nie priamo. Z vlastnej skúsenosti vedela, že láska prichádza a odchádza a niekedy sa to jednoducho nedá ovplyvniť. Zaplatili svoj účet a spoločne s Elenou zamierili von z baru. Ani jedna si nevšimla mladého muža sediaceho v tmavom boxe na druhom konci baru. Vyšiel von chvíľu po nich a vzápätí zmizol v závane vetra.


Ja viem, je to krátke. Celú poviedku mám napísanú už dlhšie a spolu má asi 10 strán, avšak rozhodla som sa pridávať ju po častiach. Sľubujem, že druhá časť bude zaujímavejšia :)
Komentáre ma potešia, ale samozrejme je to dobrovoľné :D
A.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára