Search

štvrtok 23. mája 2013

Hope - 3. kapitola


Prehrýzam sa 50 odtieňami, vyzerá to úžasne. Zatiaľ prevažne romantika, čo je fajn zmena oproti prvému dielu. Samé sladké vyznania, songy, zmrzlina a podobne. Chcééém ;) :D
 
Som tak pozitívne naladená, takže mám tu tretiu časť poviedky.Včera som si dala mentálny sľub, že to pridám tak je to tu. Malá konfrontácia medzi Elenou, Bonnie & Caroline. Nabudúce to bude žhavá debata s Klausom... ale to až nabudúce :P


"Myslím, že si vezmem aj tieto. Táto móda sa mi páči," zasmiala sa Caroline, kým jej predavačky v luxusnom butiku balili do tašiek nové oblečenie. "Čo povieš?" spýtala sa a zatočila sa pred zrkadlom v krátkych modrých šatách siahajúcich sotva po kolená.

"Že Niklaus mal pravdu," odvetil Elijah keď sa na ňu díval. Nadvihla obočie.

"Modrá bola vždy tvoja farba," vysvetlil. Caroline sa rýchlo prezliekla do úzkych čiernych džínsov a svetlofialovej blúzky. Obula si čierne lodičky na vysokom opätku a okolo hrdla omotala hodvábnu šatku.

"Fajn, tu som skončila. Spravíte mi láskavosť, však?" milo sa usmiala na mladé dievča pri pokladni. Zreničky sa jej pritom zúžili.

"Účet pošlite na túto adresu," posunula  k nej bielu obálku. "Oh, a nás ste nikdy nevideli, ani nás nepoznáte," dodala a spolu s Elijahom zamierili na ulicu.

"Nemohla si odolať, však?" spýtal sa, ale vyznelo to skôr pobavene, než nahnevane.

"Ako inak," uškrnula sa.

"Nezájdeme si na výlet?" opýtala sa, keď si sadali do športového strieborného kabrioletu. 

 

Rezidencia Mikaelsonovcov

            Klaus sedel vo svojom štúdiu a listoval hrubou knihou v koženej väzbe. Zamyslene obracal stránky, keď na zem padol list papiera. Zodvihol ho a díval sa na svoju kresbu. Vedel presne kedy ju nakreslil. Takmer šesťdesiat rokov. Bolo to naposledy kedy ju videl nažive. Caroline. Už dlhšie o nej nepremýšľal. To, čo urobil bolo pre jej dobro. Chcel ju chrániť pred Mikaelom, aj proti jej želaniam. Vtedy sa hádali, pamätal si to. Kričala naňho, že je voči nej majetnícky, že potrebuje voľnosť. To, čo povedal on tiež nebolo práve vyberané chovanie. Bol nahnevaný. Chcel ju pri sebe, potreboval ju, ale ona uprednostnila jeho brata. Odišla s Kolom do Európy na niekoľko rokov. Keď ju pri najbližšej príležitosti videl bola celá od krvi, so spálenou pokožkou a v tele mala zabodnutých niekoľko kusov dreva. Vtedy ju zachránil. K jeho prekvapeniu, keď celý zúrivý našiel Kola, nevedel o nej nič a povedal mu, že ju už päť rokov nevidel. Dnes už chápal, že nechcela jeho brata, nechcela však ani jeho. Caroline potrebovala niečo, čo jej nemohol - nebol ochotný dať. Potrebovala slobodu.

             Z myšlienok ho vyrušilo tiché zaklopanie. Vzhliadol hore a uvidel jedného zo svojich hybridov stáť vo dverách.

"Toto ti práve prišlo," povedalo dievča a podalo mu niekoľko obyčajných bielych obálok.

"Vďaka, môžeš ísť," zobral si ich a mávnutím ruky ju prepustil.

Nevedel, čo to je, ale po zbežnom prezretí zistil, že ide o účty. Cifry na nich boli takmer závratné, dokonca aj pre neho. Väčšina pochádzala z najdrahších módnych butikov, ale boli tam aj účty za kúpu telefónu a športového auta, účty za luxusný hotel a pár ďalších drobností. Všetko na jeho meno a jeho bankový účet.

Klaus sa zamračil. Jediný, kto pozná jeho bankový účet je Elijah, ale ten je takpovediac mŕtvy. Navyše on by nenakupoval v dámskych butikoch. Všetkých jeho súrodencov má Stefan. Ak oživili Rebekah, celkom by sa jej to podobalo, hoci ona by mu najskôr prišla vynadať. Vtedy mu pohľad padol na obrázok na stole. Drahé oblečenie, auto, hotel a navyše bola určite s Elijahom.

"Caroline," zamrmlal si pre seba.

Mozog sa mu rozbehol na plné obrátky. To predsa nie je možné. Sám sa ubezpečil, že jej rakva sa nebude dať otvoriť. Kto...?

Potom si to uvedomil. Bonnie. Malá Benttová čarodejnica musela byť dokonca silnejšia než kedy predpokladal. A jeho rakvy mal Stefan. Je len logické, že sa ich snažil otvoriť, najmä tú jednu, o ktorej sa museli dovtípiť, že je niečím výnimočná. Zaškrípal zubami. Niekedy Salvatorovcov skutočne nenávidel. Teraz bolo len otázkou času, kedy jeho veľký brat prezradí Caroline kde sa nachádza a to bude zlé. Veľmi zlé.

*  *  *


Elijah sa lenivo opieral o roh ošumelého malého motorestu pri nie príliš rušnej ceste. Nebol hladný, ale Caroline nástojila, aby si spravili prestávku. Niekedy uvažoval ako je možné, že podobne ako jeho bratia aj on má pre ňu slabosť aj po vyše pol tisícročí. Nemal by sa čudovať. Stvoril ju, ich vzťah bol viac než bežné puto medzi upírmi. Bola vlastne jeho dcéra, hoci on ju vnímal viac ako mladšiu sestru.

Zaletel pohľadom k nej a mladému mužovi opretému o stenu budovy. Krk mu jemne krvácal, ale nebolo to nič vážne. Caroline si z brady zotrela pramienok krvi. Elijah jej podal svoju bielu vreckovku.

"Vždy džentlmen," uškrnula sa naňho.

"Niekto v rodine musí byť."

"Nepodceňuj ich," namietla pobavene a on vedel, že naráža na Klausa a Kola.

"No dobre, občas majú svoje civilizované chvíľky," pripustil.

Caroline sa otočila k mužovi pri stene a pri pohľade do jeho očí sa jej zreničky rozšírili.

"Odíď a zabudni, čo sa stalo."

O chvíľu už omámene odchádzal pridŕžajúc si kus látky na zranenom hrdle. Obaja upíri nasadli do auta a Caroline naštartovala.

"Mystic Falls?" spýtal sa Elijah. Vedel, že jediné, čo chcela od momentu kedy otvorila oči, bolo opäť ho vidieť. Caroline bola divoká karta. Robila si čo chcela, kde chcela, ako chcela. Milovala dobrodružstvo, nevadil jej útek, dokázala zradiť keď to potrebovala, ale jej rodina bola pre ňu nadovšetko. A Niklaus bol jej jedinou životnou konštantou.

"Mystic Falls," súhlasila.


*  *  *
 

Elena s Bonnie sedeli na lavičkách pred školou. Bolo už po vyučovaní a Bonnie z tašky vytiahla hrubý grimoár a teraz v ňom listovala.

"Čo hľadáš?" spýtala sa Elena sledujúc, ako jej kamarátka sústredené číta starý text.

"Stále pátram po zmienkach o tej záhadnej Caroline," odvetila.

"Naozaj si myslíš, že ju budeme môcť využiť proti Klausovi? Pokiaľ je pravda, čo Katherine povedala, skôr by som povedala, že sa prikloní na jeho stranu než na našu. Nechcela som to hovoriť pred nimi, ale Stefan s Damonom si nedokázali poradiť ani s Katherine a táto Caroline je ešte omnoho staršia. Ak je naozaj s Elijahom, ísť po nich by bola samovražda!"

"Máš pravdu," súhlasila Bonnie, "nehovor to pred nimi."

Elena si povzdychla.

"Našla si niečo užitočné?"

"Ani nie. To dievča musí mať aspoň päťsto rokov a napriek tomu o nej nikde nie je ani zmienka, okrem jedinej kresby, ktorú máme. Akoby nikdy neexistovala!"

"Ach, tá neutíchajúca Bennetovská zvedavosť. Kedy sa naučíte, že niektoré veci je lepšie ďalej nešíriť?"

Obe dievčatá na seba šokovane hľadeli. Dopadol na nich tieň a keď pozreli hore pri stole uvideli stáť mladé dievča. Jasné modré oči a porcelánová pleť v ničom nenaznačovali jej skutočný vek, ale napriek tomu, že zlaté kučeravé vlasy mala kratšie nebolo pochýb o tom, kto to je.

Bonnie ju prepálila pohľadom a oči jej stmavli.

"Bonnie Benettovaá, nebude to fungovať, tak to ani neskúšaj," uzemnila upírka jej pokus o mágiu.

"To nie je možné," šepla potichu Elena.

Caroline si nerobila starosti z ich vydesených výrazov a bez okolkov sa usadila vedľa nich. Dvojníčka podvedome cúvla.

"Vždy sa mi páčilo, že napriek Klausovej hrozivej povesti boli ľudia omnoho viac šokovaní, keď uvideli mňa," usmiala sa.

"A upokoj sa Elena, nechcem ti ublížiť," upokojila ju, keď si všimla, že sa od nej rýchlo odtiahla.

"Ako to, že ma poznáš?"

"Elijah o tebe hovoril celkom dosť. Jeho posadnutosť dvojníčkami je jedna z množstva záhad nekonečného vesmíru, ale to je teraz vedľajšie. Som tu kvôli Klausovi."

"A čo chceš?" spýtala sa Bonnie priamo.

"Chcem jeho, živého - v rámci normy," uškrnula sa, "a nezraneného. A keďže Klaus už zrušil svoju hlúpu kliatbu potrebuje  nažive dvojníčku a ja by som vám mohla pomôcť dohodnúť sa s ním k obojstrannej spokojnosti."

"Prečo by sme ti mali veriť?" spýtala sa Elena dosť skepticky.

"Nemusíte mi veriť, ale vždy je ľahšie dohodnúť sa so mnou než s ním. Rovnaké ciele, len ja mám menej násilné sklony, pokiaľ ma samozrejme nedonútia okolnosti. Asi za to môže Elijahov vplyv," pokrčila ramenami a pozrela na dievčatá.

"Premýšľajte nad tým. Pol litra Eleninej krvi každých šesť mesiacov výmenou za život bez Klausa. Navždy."

Sotva stihli niečo odvetiť Caroline bola preč.

"Okej, čo to bolo?" spýtala sa Bonnie.

"Znelo to ako mierová ponuka," povedala Elena. Život bez Klausa bol lákavý, ale vedela, že Stefan a Damon nikdy nebudú chcieť pristúpiť na podmienky. Zvlášť pokiaľ ide o jej krv.

2 komentáre:

  1. S úsmevom prečítaná, čakám na ďalší diel ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Súhlasím s Kristou ;-) Je to super poviedka, priznám sa, že ja tiež píšem ale niečo takéhoto by ma nenapadlo :-)
    Keď som ju začala čítať(1. diel), myslela som si že to je blbosť písať o niečom, čo si z TVD každý pametá, ale našťastie som vydržala čítať do konca :-) Niekedy je zvedavosť užitočná :-DD

    OdpovedaťOdstrániť