Search

sobota 3. novembra 2012

TVD 4x03 - The Five


OMG!! To je asi jediný výraz na ktorý som si spomenula pri pozeraní. Žiaľ to nemyslím v tom kladnom slova zmysle. Čo to tam stvárajú? Ja len oči otváram. Samozrejme vyskytli sa aj pozitívne veci, ktoré sa mi páčili a ešte niekoľko vecí, ktoré začali naozaj sľubne ale potom si zrejme scenáristi povedali, že takú radosť nám spraviť nemôžu a škrtli to. So, lets read.

Už som si tak zvykla a vy zrejme tiež, že moje recenzie akosi nejdú chronologicky, skôr podľa jednotlivých postáv. V minulej časti som trochu zabudla na Rebekah, takže dnes začnem s ňou a ešte trochu doplním aj to, čo malo byť v minulej epizóde. Nie vždy je to moja obľúbená postava, ale mám svoje chvíľky, kedy jej správania považujem za správne. Pokiaľ ide o minulý diel, musím znova spomenúť jej rozhodnutie odsťahovať sa a takpovediac pokus osamostatniť sa od brata. Po tisíc rokoch bol konečne najvyšší čas, no nie? Hoci sa opakujem, poviem to znova. To dievča má neuveriteľnú smolu. Odkedy ju Klaus zobudil smola sa jej lepí na päty takmer všade kam sa pohne. Zrejme by sa mala dať dokopy s Caroline. Vzájomné hádky ohľadne plesov by vyplnili jej monotónne prežívanie. Jej pokus o priateľstvo s April podporujem, zaslúži si aspoň jednu skutočnú kamarátku. Lenže pokiaľ budú chudák April naďalej takto ovplyvňovať, nakoniec skončí ako pomstychtivý upír alebo silne narušená osobnosť.
 
V tejto epizóde sa to Rebekah všemocne snažila urovnať s Mattom, ale on jej nie je ochotný dať šancu. Oceňujem jej úsilie a Matta by som niekam nakopla. To, že abstinuje (a nemyslím alkohol) mu zrejme lezie na mozog. Nemôže donekonečna slintať nad bývalkami. Ponúka sa mu úžasná baba, ktorá ho chce a on sa naustále otáča chrbtom. Nedoststok sexu by mu raz mohol vážne ublížiť a tentokrát fungoval len ako krovie. Nechápem načo ho vôbec do tohto dielu pchali, kľudne si to mohli odpustiť.
 
Rebekah má však okrem všeobecnej smoly aj neskutočnú smolu na chlapov. Stefan ju odkopol, Damon ju využil, Matt ju nechce a Alexander ju zabil. Myslím, že to doteraz dotiahol asi najďalej. Aj keď ešte treba uvážiť jej bratov. Jeden ju pravidelne prebodáva, druhý ju nazval kurvou a tretí ju nikdy nezval na vedomie (aspoň som si nevšimla). Jediný znesiteľný ostal Elijah. Pokiaľ by sa zázračný liek proti upírstvu našiel dopriala by som ho Rebekah namiesto Eleny. Zaslúži si v živote trochu šťastia. Ona vlastne nikdy nechcela nič mimoriadne. Rodinu, deti a pár priateľov. A čo dostala? No coment.
 
Klaus sa v tejto epizóde ukázal opäť so svojej zlej stránky. Myslím, že tá dobrá sa prejavuje len pri určitej blondínke, ktorá mala očividne voľno. Mimochodom kedy presedlal na obleky? Trochu ma to prekvapilo keď sedel v Grille s prázdnym pohárom vína, ktorý vyzeral akoby ani nikdy nebol naplnený a v obleku. Imituje brata? A to takzvané inkvizičné vybavenie? Pekný pokus o vtip. Rebekah dokázala mučiť Damona z pascami na medveďa a on sa zmohol len na priviazanie do reťazí?? Teda vážne. Connora trebalo poriadne pritlačiť a on by si už určite na niečo spomenul. Nie div, že vravel, že nič nevie, keď ani nemal motiváciu niečo prezrádzať. Klaus si ho tam držal ako hosťa ak opomenieme reťaze. Kŕmil ho, strážil čas od času si s ním pokecal. Nechcel by mu aj čítať rozprávky pred spaním? Dnes som sa doňho trochu pustila, ale vážne som to považovala za opodstatnené. Na druhej strane však ocenňujem využitie Jeremyho, konečne sa ukazuje, že napokon má nejaký účel, aj keď verím, tomu že túto pochvalu ešte oľutujem.
 
Veľmi ma však nenadchlo zapojenie Stefana. Mohol sa jednoducho pomeriť so sestrou a spoločne dosiahnuť čo potrebovali. Alebo mohli zapojiť Elijaha. Kedysi im to v trojici klapalo. Teraz priveľmi riskoval prezradením to inej osobe. A zvlášť psychicky nevyrovnanému Stefanovi. Toto nedopadne dobre. Aspoň to však ukazuje Stefanovu pravú tvár. Je to odporný hajzel bez chrbtovej kosti. Nad Katherine pateticky smútil 145 rokov, ale Rebekah bez váhania využije pri prvej príležitosti ktorá by mohla pomôcť jeho drahej Elene.

Keď som už pri nej tak rovno poviem, že je to patatická hlupaňa ktorá machruje pred publikom ale v hĺbke duše je to úplná existenčná troska. Kedy si scenáristi uvedomia, že neustále sa točiť dookola sa nedá. Je to bez pointy a dnes mi to už vážne tak pripadalo. Elena prizná, že nedokáže stráviť nijakú krv okrem priameho zdroja a súhalsí s Damonovým návrhom, aby ju učil. Všetko je super kým sa nikto nedíva, ale akonáhle sa zjaví Bonnie už príde s výhovorkami, že to nie je ona, nevie, čo to do nej vošlo, musí sa dostať preč a pravdaže za všetko môže Damon. Ani za svet sa neprizná, že to čo robila sa jej páčilo, lebo je to jej prirodzenosť. Vždy je to o tom, čo by si pomysleli iní ľudia a hlavne čo by si pomyslel Stefan. Ako keby to niekoho skutočne zaujímalo.

Bonnie je takisto pokrytecká a to v najvyššej možnej miere. Keby bola Elenina skutočná priateľka priala by to, čo sa z nej stalo a bola by rada, že sa jej Damon snaží pomôcť, lebo je jediný, kto v tej pomoci vykonáva nejakú produktívnu prácu. Všetci ostatní len kecaju a výsledky akosi neprichádzajú. Lenže rovanké to bolo aj po premene Caroline. Bonnie sa jej vtedy tiež obrátila chrbtom, lebo nebola ochotná akceptovať vzniknutú situáciu. Tomu sa hovorí skutočne priateľstvo? Nech sa nedajú vysmiať!

Ako to tak vidím, oni ten liek vážne nájdu ale v poslednej chvíli sa niečo pokašle a drahá Elenka sa bude musieť so svojou zbytočnou existenciou vyrovnať. Hoci by možno mohla zvážiť kolík. Nikto jej nebráni ukončiť svoju nezmyselnú nesmrteľnosť s ktorou aj tak nie je spokojná. Ách, viete si predstaviť seriál bez Eleny? To by bola krása :)

Stefan má mizerné načasovanie. Keby do tej záverečnej scény medzi Damonom a Elenou nevletel mohla skončiť oveľa zaujímavejšie, ale na druhej strane to by nebol on. Určite počúval za dverami a len čakal na najvhodnejší okamih, kedy tam vlietnuť. Na druhej strane tak Elene treba. Nezaslúži si niekoho ako Damon.

Spojenie nášho lovca s profesorom Shanom je viac než zaujímavé. Črtá sa nová záhada. Ten profesor určite nemá za lubom nič dobré. Je v tom priveľa tajomstiev. Myslím však, že Bonnie ním bola až priveľmi nadšená a pokiaľ ide o ich spoločné praktikovanie mágie, je to ďalšia z vecí na dlhom zozname, ktorý má na vrchu veľkými písmenami napísane: Toto dobre nedopadne!!

Ešte by som pridala pár slov k flashbackom. Ja som tipovala, že to bude Anglicko, ale ono to napokon bolo Taliansko. Aj tak dobre :) Som rada, že som aspoň zahliadla Elijaha, ale popravde ak by sa teraz vrátil do Mystic Falls, Elena by to už nemusela zvládať. Motalo by sa okolo nej priveľa mužov :D Bolo fajn vidieť ich všetkých troch pokope. Rebekah si zaslúžila aspoň krátky okamih, kedy by bola šťastná len škoda, že jej to Klaus ako obyčajne zničil. On má vážne problémy s dôverou. Jednoducho sa nedokáže preniesť cez to, že ho niekto postaví na druhé miesto. S tým by mal niečo robiť. Žeby hybridný psychológ?? Lepšie...malý pokec u Caroline :DD
 

2 komentáre:

  1. Nemohla som sa dočkať tvojej recenzie :-D dnes sa pokúsim obmedziť slovíčka, nech je komentár menší..takže čože podotknem? Och ten "psycho" pokec s Caroline, by som si rada pozrela. Klaus leží na posteli a Caroline vedľa neho trpezlivo počúva jeho tajomstvá...
    A rozhodne chcem viac Elijaha!!!
    Takisto ma zaujal náš tajomný pán profesor "hot" ako podotkla Bonnie, nooo je očividné že nemáme rovnaký štýl, až HOT by som ho nenazvala...
    S tým liekom mi to nejak nesedí. Prečo by krucinál(žiadna narážka na krucifixy) mali mať lovci upírov liek na upírstvo. Pripravilo by ich to o job a zábavu (milé deti, lov prísne neschvaľujem!) Veď pre nich je "liek" keď sa zbavia upíra. Démona bez duše, už naveky zatrateného a oni zázrakom našli spôsob ako zatratenca priviesť na správnu cestu... A za tie storočia si ten poklad ukrývali, A NIKDY NEVYUZILI pretože...Aha jasné, v tedy ešte nebola Elena, takže jednoducho museli počkať...
    P.S. Jeremy má žiarivú budúcnosť nie len "lovca" ale aj umelca, ako tak pozerám...Asi prídem o job (ešte skôr než som začala)

    Kruci aj tak som sa vykecávala, a to hlavné nespomenula...asi by som mala držať hubu a prsty!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Čau Krista, ja som sa zas tešila na tvoj komentár. Nerob si vrásky a kľudne sa vykecávaj, ja si to rada prečítam :)
    Súhlasím s tvojim postrehom o lieku. Pravdaže museli počkať na Elenu, ako inak :DD Dúfam, že to bude niečo tekuté a v momente keď jej to podajú rozbije sa fľaštička na malinké kúsky :D Pokiaľ ide o Jeremyho aspoň sa nemusí báť o svoju budúcnosť ak by mu škola nešla a vynechávanie Elijaha je hriech, chcelo by to oficiálnu sťažnosť!
    Každopádne vďaka za tvoj názor :)

    OdpovedaťOdstrániť