Search

sobota 11. augusta 2012

Tell me... - 4. kapitola


Štvrtá časť, dúfam, že sa chytíte v deji ;)
Naposledy to bol prevažne rozhovor ale tentokrát som trochu pohla s dejom. Zistíme, kto stál v pozadí Finnovej smrti a pozdravíme niektoré staré známe postavy z Mystic Falls.
Ešte drobné upozornenie. Na začiatku je krátka, trochu pikantnejšia scéna medzi Klausom a Caroline. Myslím, že vznikla preto, lebo nerada vymýšľam dialógy v ktorých sa kričí (aj keď neskôr sa im asi nevyhnem). Tak som frustráciu pustila iným smerom - neverbálnym :D

            Caroline stála v kúpeľni a dívala sa do zrkadla. Čas, ktorý uplynul sa jej nedotkol a jedine oči prezrádzali skutočný vek. Boli iné, ako keď mala sedemnásť. Ukrývalo sa v nich poznanie a prežité skúsenosti. Z izby sa ozval buchot.

"Povieš mi čo sa stalo?" opýtala sa Klausa a pritom si všimla dieru v stene do ktorej udrel rukou. Možno to nebol najlepší nápad skúšať s ním dnes hovoriť, pomyslela si. Než si to však stihla poriadne premyslieť stál priamo pred ňou. Modré oči mu potemneli keď sa díval do jej tváre a dlaňou jej pohladil šiju. Sklonil sa k nej a vášnivo ju pobozkal. Pevne ju objal a jazykom vkĺzol do jej úst. Jeho bozky boleli. Cítila silu, ktorou ju zvieral v páse. Vzápätí jej strhol tenký župan a nechal ruky putovať po jej tele. Bol drsný, ovládal ho hnev aj smútok, ale ju to vzrušovalo. Košeľa nasledovala jej župan a ona mu zaryla nechty do hrude. Pritlačil ju o stenu a rukou skĺzol nižšie.

"Klaus," zastonala keď pocítila jeho rozhodné dotyky. Ešte zmenšila takmer neexistujúcu vzdialenosť medzi ich telami a sama zaútočila na jeho pery.
 
*  *  *
            Na tvári ju pošteklili dotieravé slnečné lúče a Caroline sa neochotne pohla. Aj keď bola upírka cítila sa akoby ju prešiel minimálne parný valec. Celé telo ju bolelo a bola vďačná, že sa jej nemôžu robiť modriny, inak by jej napomohol ani najlepší mejkap. Pozrela sa vedľa seba. Klaus ešte spal. Nechcela ho budiť, tak opatrne vstala a pohľadala nejaké oblečenie. Keď sa trochu obzrela po izbe, zistila, že je v  dezolátnom stave. Niekoľko obrazov bolo na zemi a v rohu videla trosky dreveného stolíky. Vedľa neho boli rozhádzané kvety a črepy sklenenej vázy. Spomenula si, že stála na stolíku. Zdesene si premietla všetky udalosti predchádzajúcej noci a radšej sa nezamýšľala nad tým, aký hluk narobili. Obliekla si džínsy a tričko a zišla do kuchyne, aby si pohľadala niečo na jedenie. Po tej noci bola naozaj hladná, najlepšie by padla nejaká krv.

            Dom bol na rozdiel od predchádzajúceho dňa pomerne tichý a na jej prekvapenie na stole zbadala pripravenú krvnú konzervu. Pri nej bol lístok. Zvedavo sa naňho pozrela.


Myslela som, že by ti krv dobre padla. Cítim s tebou.

 Katherine

P.S. Počkám ťa na cintoríne


            Caroline si znova prečítala odkaz a pochopila. Zrejme nebola jediná, ktorá mala ťažkú noc. Frustráciu si asi vybíjajú rovnako. Uškrnula sa a len čo sa najedla zamierila do mesta. Katherine ju čakala na cintoríne ako sľúbila.

"Nepýtaj sa," zavrčala, len čo k nej prišla a Caroline sa chápavo usmiala. Vtedy si všimla kde stoja. Bol to hrob jej mamy. Kvety pri pomníku boli čerstvé. Spýtavo nadvihla obočie.

"Damon sem chodieva," vysvetlila jej druhá upírka. Aj keď Caroline vedela, že sa Damon s jej mamou priatelil, nemyslela si, že by chodil na jej hrob. Bola mu však za to vďačná.

"Takže prečo si sa chcela stretnúť?" opýtala sa po chvíli.

"Na rozdiel od teba mám po včerajšku informácie a možno by si tiež rada navštívila pár známych kým sú ešte nažive," nadhodila Katherine.

"Ako to myslíš?"

"Lojalita je vrtkavá vec. Elena získala ten dubový kolík od Tylera Lockwooda."

Caroline padla sánka. Na Tylera si občas spomenula, ale nikdy nepredpokladala, že by sa vrátil do Mystic Falls a už vôbec nie, že by sa rozhodol podniknúť niečo proti svojmu "otcovi".

"Čo dúfal že tým dosiahne?" spýtala sa.

"Zrejme to, čo Elena. Klausova smrť rovná sa pomsta. Po pár rokoch zistil, čo sa s tebou stalo a nebol nadšený. Ibaže on je hybrid, Klaus ho stvoril a preto sa nemôže proti nemu postaviť. Vieš, okrem neho a Eleny sa všetci po čase preniesli cez to, čo sa odohralo."

"To znamená," premýšľala Caroline "že zabitím Finna chceli Klausa len prilákať späť. Musia mať nejaký ďalší plán. A minimálne jeden ďalší dubový kolík."

"Vymýšľať plány proti Pôvodným bez pomoci čarodejnice je samovražda," podotkla Katherine a pozreli na seba.

            O desať minút stáli pred pekným rodinným domom. Zazvonili a otvorilo im asi šesťročné dievčatko.

"Dobrý deň," pozdravilo slušne.

"Ahoj Jenn," začala Katherine, ktorá ju zrejme poznala a sladko sa na ňu usmiala. "Sú rodičia doma?" Dievčatko prikývlo a vzápätí sa pri nej zjavil jej otec.

"Katherine, čo tu r..." zmĺkol keď mu pohľad padol na Caroline. Jeremy Gilbert neveriacky hľadel na bývalú kamarátku svojej sestry a manželky. Stále rovnaká ako na strednej škole. Dlhé zlaté vlasy jej vo vlnách padali na plecia len pochmúrny výraz jej tváre napovedal dôvod ich návštevy. Videla, ako sa Jeremymu v tvári zračilo poznanie.

"Choď dnu, Jenn," povedal potichu a sám vyšiel na terasu.

"Vrátil sa však?" pozrel na Caroline a ona prikývla.

"O čo sa to pokúšate Jeremy? Zbláznili ste sa?!"

"Caroline, ja s tým nič nemám a ani Bonnie. Budem rád, ak mu to vysvetlíš, aby nedošlo k nedorozumeniam."

"Tak nám to vysvetli, lebo tu onedlho budú lietať hlavy," zavrčala Katherine. "A buď rád, že neprišli Klaus, Kol a Elijah." Vtedy si obe všimli ako náhle zbledol a Caroline sa obzrela. K domu sa blížil bratia Mikaelsonovci a Rebekah.

"Choď do domu," povedala rýchlo Caroline, ale skôr než sa Jeremy stihol dostať k dverám, stál pred ním Kol s Rebekah.

"Tak, kdeže je tvoja malá čarodejnica?" opýtal sa nebezpečným hlasom Kol. Caroline sa rýchlo pohla a postavila sa pred svojho kamaráta. Kol sa zamračil.

"Nemysli si, že ma dokážeš zastaviť," zašepkal hrozivo, ale ona neuhla. V tej chvíli obaja začuli temné vrčanie spoza svojich chrbtov.

"Ani to neskúšaj, braček," ozval sa Klaus. Vzápätí sa všetci trochu uvoľnili.

"Tak čo keby sme prešli k vysvetleniam?" nadhodila Katherine a pozrela sa na Jeremyho.

"V poriadku, poviem vám všetko, čo viem, ale upozorňujem vás, že toho veľa nie je. V prvom rade, ja ani Bonnie s tým nemáme nič spoločné."

Vyzeralo to na veľkú diskusiu, ktorá by rozhodne nemala prebiehať na verande rodinného domu. Caroline sa rozhodla zasiahnuť.

"Navrhujem, aby sme sa všetci presunuli do domu. Toto predsa nebudeme riešiť na verejnosti. Už aj tak vzbudzujeme priveľa pozornosti," zašepkala na koniec. K jej úľave Elijah a Rebekah ihneď prikývli. Pozrela sa na Klausa a v duchu prosila, aby pochopil, že nedovolí ubližovať svojim priateľom. Po chvíli prikývol aj on.

"Kde chcete, aby sme sa stretli?" opýtal sa Jeremy.

"Do môjho domu vás pozvať nemienim!"

Elijah si vymenil rýchly pohľad s Klausom a potom sa otočil k Jeremymu.

"Príď večer k nám spolu s Bonnie."

"V poriadku."

3 komentáre:

  1. Uz nech je pokracko...strasne zaujimave:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zaujímavá časť, naozaj sa neviem dočkať pokračovania!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Táto časť sa mi veľmi páčila :)Už sa teším ako sa to bude vyvíjať ďalej :):)
    *N*

    OdpovedaťOdstrániť