Search

pondelok 24. septembra 2012

Filmové popoludnie s Chrisom Hemsworthom

Môj najnovší herecký objav o ktorý som sa rozhodla podeliť :)
V piatok som bola v kine na film Snehulienka a lovec a zaujala ma postava, ktorú znázorňoval práve Chris Hemsworth. Rozhodla som sa pozrieť si ešte nejaký ďalší film s ním a prvý mi do oka padol Thor a potom jeho takpovediac pokračovanie Avengers.
Poďme teda zaradom :-)

Snehulienka a lovec:

Na prvý pohľad by sa možno zdalo, že som si ho pozrela kvôli obsadeniu Kristen Stewart v hlavnej úlohe, ale nie je to tak aj keď sa priznám, že ma to zaujalo. V prvom rade som však bola zvedavá na nové spracovanie klasicekj rozprávky. Dnes môžem povedať, že je to totálna science fiction v každom zmysle toho slova :D Nechápte ma zle, film bol dobrý a aj som sa pobavila, ale prevažne som sa zasmiala nad absurditou niektorých scén. Celkový dojem bol na pohodku, hoci to rozhodne nie je film pre malé deti. Dej sa niesol v temnom duchu a nechýbalo násilie, vraždy, pokusy o vraždu a náznaky sexuálneho obťažovania. Kráľovná Ravena, Snehulienkina macocha bola  upraveným prevedením potterovského dementora, ktorý vysával mladosť a krásu z dievčat, aby si uchovala svoju magickú moc. Jej brat Finn bol nechutný a slizký a tak aj napokon dopadol. K Snehulienke len toľko, že je zázrak, že vôbec prežila takmer desať rokov zavretá vo veži v takých podmienkach, aké vo filme ukázali. Zrejme je však možné všetko. Spravili v nej však bojovníčku za slobodu svojich poddaných a záverečný boj vyzeral ako vystrihnutý z filmu Jana z Arcu. Na plnej čiare u mňa zabodovali trpaslíci, ktorí síce mali ďaleko od prevedenia Walta Disneyho, ale napriek tomu boli pomerne zábavní a mali najvtipnejšie výroky. Princ William nijako neohúril a v konečnom dôsledku bolo jasné, že s ním Snehulienka neskončí šťastne až na veky. Na jeho miesto sa dostal Lovec (Eric), ktorý mi v mnohých ohľadoch pripomínal Alaricka Salzmana z Vampire Diaries. Lovec a opilec, ktorý trúchlil nad zosnulou manželkou. Potom ho však scenáristi našťastie upravili a neumrel. Koniec bol v istom smere šťastný, lebo Snehulienku korunvali za kráľovnú, ale podľa mňa to zlyhalo po romantickej stránke. Podľa toho, čo som čítala je však potvrdené druhé pokračovanie.
 
Thor:
Vikingská mytológia spracovaná v modernom prevedení. Nie celkom najlepšie, ale predsa len znesiteľne. Oceňujem najmä scény kde Thorovi chýbalo tričko :D dobre sa na to dívalo. Mimo iné mal tento film dosť známe herecké obsadenie. Okrem Chrisa Hemswortha tam vystupovali aj Natalie Portman, Anthony Hopkins alebo Stellan Skarsgard.
Na môj vkus bol Askard poňatý príliš technicky a priam kričal zásahom počítačovej techniky.
Ďalšia vec, ktorú by som im vytkla bolo celkové smerovanie deja. Celé sa to točilo okolo Thorovho vyhostenia a smerovalo ku konečnému boju so zlomyseľným Lokim. Lenže aký bol výsledok?
Na Zemi sa zjavil plechový ničiteľ, ktorého úlohou bolo zrovnať Thora so zemou spolu s jeho priateľmi - božskými aj ľudskými. Samotný ničiteľ pripomínal skôr plechovku od piva len bez etikety.
 
Avengers:
 
Takpovediac pokračovanie Thora, kde sa jeho postava opäť vyskytuje medzi hlavnými. Zemi hrozí vesmírna katastrofa, ktorej strojcom je opäť neslávne známy Loki s predchádzajúceho filmu. Ako to zvyčajne býva so zápornými hrdinami následky svojich činov nedomyslel. Miestami som sa v deji trochu strácala, najmä zo začiatku keďže som nevidela všetky filmy, ktoré tomuto predchádzali. A doteraz som nepochopila kto bol kapitán Amerika :)) To bude tým, že kresleným postavičkám z komiksov príliš nefandím. Ale dalo sa. Pozrela som si to včera vrámci jedného popoludnia, ktoré som strávila zabalená v mikine a deke s plyšákom na kolenách a horúcim čajom v ruke. Taká jesenná pohodička :D

1 komentár:

  1. No pokiaľ ide o Snehulienku ja som si to práve kôli Kristen pozrieť nechcela, nakoniec som si to však stiahla v príšernej kvalite z kina a noo vydržala som až 20 min ak nie menej? No Thora si chcem pozrieť, len ho neviem nikde nájsť, rovnako ako Avangers, no čo nie som dobrá hľadačka na internete...
    Môžeš mi poradiť, kde by som to mohla nájsť

    OdpovedaťOdstrániť