Search

utorok 24. júla 2012

Tell me... - 1. kapitola

Prvá kapitola sľúbeného pokračovania Give me a chance.

Aby ste boli v obraze, dej sa odohráva dvadsať rokov po prvej poviedky. Momentálne miesto je bližšie neurčené, ale v ďalších kapitolách sa dej presunie do Mystic Falls.
Je to písané mimo seriálu, takže tam nie je takmer žiadna náväznosť. Postavy, charaktery aj príbeh som si upravila (a stále upravujem) podľa seba.
Oh, aby som nezabudla, je tam jeden flashback, ktorý je písaný kurzívou.
Enjoy it :)


Na drevenej podlahe luxusnej chaty blikali stovky malých sviečok a vrhali do priestoru tajomné malé tiene. Medzi nimi sa vynímali hodvábne lupienky červených ruží a na mäkkom huňatom koberci pred kozubom sedela upírka. Dlhé blond vlasy jej vo vlnách splývali na ramená. Na tvári mala nesústredený výraz a prstami zamyslene prechádzala po krásnom diamantovom náramku, ktorý sa jej skvel na zápästí. Je to už dvadsať rokov a nikdy si ho nezložila. Milovala ten náramok rovnako ako osobu, ktorá jej ho pred dvadsiatimi rokmi darovala na osemnáste narodeniny. V spomienkach sa zatúlala späť do doby, keď ho prvý krát stretla. Nenávidený, obávaný, zvrátený sadistický vrah... Nikto ani neuvažoval nad tým či je to pravda. Nikto ju nahľadal, lebo nechcel. Bol kto bol a všetci ho tak vnímali. Nikdy neoľutovala, že našla odvahu nazrieť do jeho vnútra a dala mu šancu ukázať jej, kto v skutočnosti je. Našla viac než hľadala. Poznanie samých seba ich priviedlo k pochopeniu, odpusteniu, priateľstvu a k láske ukrývajúcej sa pod maskou vraha. Usmiala sa. Hoci svojím rozhodnutím stratila priateľov nikdy ho neoľutovala. 

            "Spomienky Caroline?" otočila sa za tichým hlasom. Klaus.

"Je to tak vidieť?"

"Príliš dobre ťa poznám, miláčik," povedal a sadol si vedľa nej.

"Už som ti povedala, že si nenapraviteľný romantik?" opýtala sa keď pohľadom preletela miestnosť.

"Máš predsa narodeniny. Navyše máme okrúhle výročie."

"Dvadsať rokov," zašepkala potichu "Pre teba len zlomok sekundy zatiaľ čo ja... mala by som už štyridsať.."

"Ver mi, láska, tých dvadsať rokov s tebou by som nevymenil ani za večnosť" prerušil ju. Mal pre ňu pochopenie, ale nechcel, aby sa utápala v sentimente.

"Chceš sa o tom porozprávať?" Pokrútila hlavou. Nechcela to rozoberať. Stačilo, že bola smutná ona. Klaus sa na ňu díval a vedel, že si v spomienkach premieta všetko čo mala a stratila.

Málokedy sa vracala späť, ale dnes na to mala výnimočný dátum. Pred dvadsiatimi rokmi ju vzal do Paríža. Bolo to po rozchode s Tylerom Lockwoodom. Už vtedy ju miloval a dúfal, že by raz mohla jeho city opätovať. Chcel jej ukázať inú stránku svojej osobnosti nie tú, ktorú poznali ostatní. Do Mystic Falls sa nevrátila a ani Elene či Bonnie nepovedala prečo odišla a s kým. Vedela to len jej mama a jeho súrodenci. Žiaľ, keďže záhadne zo dňa na deň nezmizla len Caroline Forbesoá ale aj Klaus Mikaelson Damonovi to docvaklo na správnych miestach a dovtípil sa čo sa s nimi stalo. Našiel ich v Ríme po dvoch rokoch. Tú spomienku mal v živej pamäti.

            "Zbláznila si sa Caroline?" kričal na ňu keď sa ju hodinu snažil presvedčiť, že urobila hroznú chybu.

"Nie, Damon nezbláznila som sa. Jednoducho som sa pohla v živote ďalej a bola by som rada, keby ste to všetci pochopili."

"Chceš sa pohnúť ďalej, okej kúp si dom, presťahuj sa, kúp si mačku alebo môžeš ovplyvniť pár sexi chlapcov, ale Klaus?? Zabudla si čo všetko nám urobil?"

Škaredo sa na Damona pozrela a zapichla mu prst do hrude.

"Čo urobil vám!! Vždy pozeráte len na seba. Na seba a na Elenu! VŠETKO je len o ELENE!!! Kedy konečne pochopíš, že sa svet netočí okolo Eleny Gilbertovej?! Klaus mi zachránil život!"

"Takže si s ním z vďačnosti?" opýtal sa neveriacky a odfrkol "To je úbohý dôvod!"

Caroline naňho zúrivo pozrela a potom prešla ku Klausovi, ktorý stál v rohu miestnosti a s pobaveným úškrnom sledoval ich hádku. Objala ho okolo hrdla a vášnivo pobozkala. Po pár minútach sa odtiahla a hravo ho uhryzla do pery. Výraz na Damonovej tvári ho potom zabával ešte niekoľko rokov. Zrejme až po názornej ukážke pochopil, že nejde o vďačnosť.

            Musel mu však pripísať body k dobru za to, že si to nechal pre seba. Dokonca ani Stefan o nich nevedel. Následne na to sa Damon stiahol z akejkoľvek účasti na plánoch proti nemu a postupne presvedčil aj ostatných, že Klaus je už stará kapitola. Jediná, s kým bola Caroline v kontakte bola jej mama. Pravidelne jej písala a Liz ju niekoľko krát navštívila, keď boli v Amerike.

            Prebral sa zo zamyslenia keď na hrdle pocítil ľahký bozk.

"Haló - Zem volá Klausa, preber sa Nik!" zasmiala sa Caroline a perami putovala po jeho krku. Privrel oči a ticho zastonal. Vedela, že ho dráždi aj to, že už dlho nevydrží. Vzápätí si ju pritiahol do náručia a zaútočil na jej pery. Bola sladká a keď jej jazykom vkĺzol do úst zacítil jej horúci dych. Omotala mu nohy okolo pása a keď klesli na mäkký koberec jediným trhnutím ho zbavila košele. Oplatil jej to rovnako a nechali sa strhnúť do neznáma.

3 komentáre:

  1. Pekne...uz sa tesim na pokracko:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na začiatok zaujímavé, teším sa na ďalšiu časť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak už na začiatku som sa usmievala a keď som si predstavila Damonov výraz... XD
    Získala si si ďalšieho oddaného čitateľa ;)

    P.S. som rada, že ťa najnovšia poviedka zajala, aspoň niekoho

    OdpovedaťOdstrániť