Search

nedeľa 3. februára 2013

TVD 4x12 - A view to a kill


Tento krát som tu načas, žiadne zdržovačky :D Čo však mám napísať? Chcem niekoho pochváliť - nemám koho, chcem napísať niečo pozitívne - nemám čo. Zato kritiky, tej je toľko, že by sa tu ani celá nevošla.
Hoci som Kola nikdy nejako výrazne neobľubovala a podľa mňa ani nikdy nedostal skutočný priestor, kde by sa mohol realizovať, zabíjať ho teda rozhodne NEMALI!! Preto si teraz minútou ticha uctím pamiatku tejto postavy, ktorú zabili skôr než začala žiť.
..................
Okej, a teraz recenzia.
Hm, čo s tým Stefanom? Takto sa vykradnúť a ani nenechá odkaz. On chce byť vážne blb. Predviedol nám kúsok jeho upírstva pri nadprirodzenej rýchlosti obliekania, a ako to tak vyzerá to už je jediné čo mu ostalo. Chlapec to dopracoval. Zato ten face, keď otvoril dvere a tam Klaus. Keby mal s Rebekah lepšie vzťahy ako momentálne má, povedala by som že je prehnane ochraniteľský. On je však len prehnane vypočítavý.
 
Škola sa opäť rozhodla poskytnúť svojim ľudským neľudským študentom priestory k zábave, ktorá sa nakoniec nekonala. Aj keď je mi to ľúto kvôli Rebekah, ktorá má neuveriteľnú smolu, pokiaľ ide o plesy. Dokonca takú smolu, že je to už otrepané. Ale na druhej strane by sme mohli byť aj radi, že sa žiaden večierok nekonal, lebo by len ako obyčajne došlo k nejakej prehnanej melodráme a niekto by sa nepekne zranil.
 
Jedna otázočka? Kde je Caroline? Trochu jej typického neurotického správania by možno odľahčilo dej.
 
Jeremy a domáce väzenie to mi pripomína jeho začiatky, keď mal úlety s drogami, sexom a alkoholom. Ibaže tentoraz sa nepokúša vyplížiť von :D
A s Eleny sa stáva hotová Marry Popinsová.
Pokiaľ ide o železník v mestských zásobách vody, žiadne prekvapenie. Bonniin otecko je tiež to, čomu sa hovorí overprotective. K veľkému sklamaniu vlastnej dcéry, ktorá si zrejme za tie roky zvykla a divoký život plný mágie bez akéhokoľvek usmerňovania. Teraz sa môžu snažiť koľko chcú, ale ako sme videli ani rodinné stretnutie nepomôže. Bonnie dospela do štádia kedy sa stala, ako som už minula spomínala, časovanou bombou.
 
Oceňujem Kolovu snahu ju zabiť, lebo ktovie? Možno by to tak pre všetkých bolo najlepšie. Potom ako ho v škole zložila a ako neskôr zložila aj Klausa na prahu Gilbertovcov mi nepríde ako veľmi bezpečné riešenie mať v meste plnom Originálov čarodejnicu silnejšiu ako oni sami. Plus, keď tá čarodejnica stojí na opačnej strane barikády.
 
Vzhľadom na situáciu sa Elijah zachoval najrozumnejšie keď z mesta vypadol, aj keď mne osobne chýba.
 
Čudujem sa však Kolovi, že vôbec prejavil ochotu sa s Elenou stretnúť. To si ešte nevšimli, že vždy keď Gilbert-Salvatore spolok vyvesili bielu vlajku smerovalo to k zrade a potenciálnej smrti? Hoci sa mi páči ako sa Elena na prahu permanentne objavujú Pôvodný s úsmevom na tvári. Jej výraz keď potom otvorí dvere stojí vážne za to.
 
Trochu som dúfala, že by som sa dozvedela niečo o Silasovi. Že možno Kol má nejaké informácie, ktoré by legende dodali reálnejšiu podobu, možno nejaký ten flashback, ale nič. Dali si pár drinkov a dovidenia.
 
Rebekah a Stefan sú kapitola sama pre seba, ale pre jeden krát ma Stefan milo prekvapil keď ju nezradil. Plus sa mi páčil jej plesový outfit a donedávna som doma tiež mala toho malého medvedíka, ktorého jej Stefan pripol na šaty. Mala som ho veky, kým som ho pri poslednom upratovaní nevyhodila :D
 
Klaus, ktorý robi Damonovi babysitting to už je niečo. Viete čo? Strata času :D
 
Ale musím priznať, že sa mi páčila Damonova narážka na Caroline. To si od neho Klaus pýtal radu ohľadne dôvery? No to sa teda stretli dvojica :D
 
Železník vo fľaške je opäť niečo, čo by pri skúsenostiach aké má Klaus malo byť dávno odhalené, ale nevadí, ja som si zvykla, že niektoré veci proste nie sú ako by mali byť.
 
Teraz keď prechádzam ku Kolovmu zavraždeniu (ktoré sa NEMALO STAŤ) musím súhlasiť s kamarátkou Kristou Bene a jej komentárom k predchádzajúcej recenzii. Áno, dúfam, že Klaus svoje vyhrážky splní a pôjde po Elene, ktorá si priam kričí o pomalú a bolestivú smrť. A potom by mohol Jeremymu urvať rukypekne jednu po druhej tak ako to plánoval Kol. Damona by opäť mohli odsať a vysušiť a keďže Stefan sa pre zmenu zachoval lojálne mohol by to prežiť.
 
Keďže sa vzťahy značne vyhrotili som zvedavá ako bude napokon vyzerať celé to slávne putovanie za liekom. Ešte mi tak napadlo. Ak by si ho vzala Rebekah a stal by sa z nej človek, ovplyvnilo by to nejako jej upírsku líniu??

1 komentár:

  1. Klopi-klop. Kto tam? Predsa Original! eheh...niežeby sa Kol stal mojim naj obľúbencom, ale, keď chcel pripraviť Jeremyho o šikovnné ručičky musela som sa smiať. Jeho smrť im neodpustím a dúfam, že ani Nick, no vzhľadom na plánovaný spin-off to vyzerá, že niečo náš pôvodný tajfún predsa len skrotí. Stefana mám rada čoraz menej, ale ak by Bekah prebodol s tým svojim "I am so fu**ing sorry. I don´t want your death, please won´t hunt me like a ghost." tak ma naserie, on to však neurobil (chytrí ťah)namiesto toho jej sľúbil liek. Koľký si ho už chcú zobrať, to aby bol jak hrnček var (stále však neverím, že nejaký je, ale no nechajme sa prekvapiť) Rebekah však šťastie prajem zaslúži si ho, aj keď ju mnohí neznášajú, ja ju mám rada, chápem ju. Pokiaľ ide o otázku s liekom a líniou tá sa preberá hooodne, takže som na to hoooodne zvedavá, čo pre nás (ich) vymyslia.

    OdpovedaťOdstrániť