Search

piatok 1. februára 2013

TVD 4X11

Úprimne, táto časť ma po predchádzajúcej sklamala a keď ju teraz pozerám s odstupom jedného týždňa tiež to nie je nijaká sláva. Nedávam žiaden úvod pre tentokrát, lebo sa mi to nechce písať, plus toto nebude veľmi obsiahle. Asi len zhodnotím niekoľko najzaujímavejších momentov.
 
Tak za prvé, Jeremy veľký lovec s veľkým pôvodným plánom a egom, ktoré akosi náhle začalo upadať. Škoda, že je to vždy takto. Najprv sa začnú veľké reči, plánujú sa nedomyslené stratégie a až neuveriteľne sa plytvá drahocenným (ako pre koho) časom. Jasné jeho polsanie lovca znelo v teoretickej rovine perfektne a nikdy nebol jediný háčik. Zabíjať upírov rovná sa zachrániť sestru. Lenže bum, zrazu príde náhle vytriezvenie z počiatočného nadšenia.

Upíry nerastú len tak niekde na lúke. Niekto ich musí stvoriť a preto, aby mohol Jeremy Elenu zachrániť, musí vlastne zomrieť niekoľko desiatok, možno dokonca stoviek ľudí. A to už im tak celkom do plánov nezapadá najmä keď uvážime, že ich Klaus teraz začal po tuctoch premienať, lebo nikto iný na to očividne nemal žalúdok.
 
Dosť ma prekvapuje, že sa s tým Elena zmierila. Práve ona, ktorá tak veľmi zastáva ľudskosť. Ďalší dôkaz toho, že nie je taká nesebecká ako o sebe vždy vyhlasuje.
Aj keď neverím, že si niekde v hĺbke duše neužíva to, že je upírka. Kto by nechcel žiť večne?
 
Takisto sa znova potvrdilo, že vláčiť sebou človeka, medzi skupinou upírov a nevyspelým lovcom sa nemôže skončiť inak ako katastrofou. V tomo prípade to bol doslova beh ako o život (začínam mať morbídny humor :D)
 
Je mi mierne nejasné, čo chcela Elena dosiahnuť tým, že sa hneď dohrnula na chatu. Samozrejme Damon ju zavolal a ona je momentálne ako bábka bez vlastnej vôle. Kedy nebola? len tak pre záznam.
Pred partiou chalanov so seba ihneď spravila neurotickú pani šéfovú, akoby oni sami nevedeli, že musia aj tak bezpodmienečne prísť s nejakým plánom. Týmto tempom sa z Damona rýchlo stáva opatrovateľka Eleniných vystresovaných nervov. Tá holka je prípad pre cvokára, najmä potom, čo navrhla v konečnom závere epizódy.
 
Zjavne si neuvedomuje aké ďalekosiahle následky bude mať toto jej malé rozhodnutie. Keď som to prvý krít videla normálne som si povedala, že to dievča si muselo niečo šľahnúť. Ak zabijú Kola, myslím že Klaus sa zvysoka vykašle na niekoľkoročné halucinácie a Jeremy pôjde pekne krásne pod kytičky. Zrovna Klaus nie je ten typ, s ktorým by som si to chcela pokašľať. A zabiť mu mladšieho brata, aj keď otravného to je výslovné želanie smrti.
 
Bonnie a Shane sa rozhodli predviesť ukážku ako z kriminálky. Akoby bola nejaké dosiahnutie spravodlivost fakt možné najmä v meste ako je Mystic Falls. Skôr to poslúžilo ako ukážka Bonniinej mentálnej slabosti a toho, akú má nad ňou Shen kontrolu aj keď ona sama si to zrejme neuvedomuje. Je to ako časovaná bomba a Shane drží rozbušku.
 
Spojenectvo medzi Stefanom a Rebekah sa vyvýja fajn a pre nich až veľmi fajn :D Boli ako dvaja puberťáci. Vlámať sa do kancelárie pána profesora s úmyslom kradnúť, zhúliť sa nad bylinkami a spomínať na staré dobré časy. Zaujíma ma však, kto ešte sa mieni naháňať za liekom okrem nich. Veeeľmi žiadaná komodita.
A ako zakončiť úspešný/neúspešný deň ak nie bezhlavým sexom bez záväzkov. Teším sa na Eleninu reakciu až sa o tom dozvie :D
 
Ešte na záver niečo ku Kolovi. Nebudem prezrádzať dej ďalšej epizódy, ktorý mi sestra práve v skratke zreferovala ale.... Premrhali dobrý potenciál, hlupáci.
 
Toľko k tejto epizóde a až sa bojím pozrieť si tú novú. See y later. A.

2 komentáre:

  1. Ach tie svine mi ho zabili, len kvôli lieku, ktorý podľa mňa ani neexistuje a ak tak tak ho snáď ani nedostanú (nie bez obetí, ved bez takej peknej krvavej obete sa nespraví nič, výmenný obchod vole, ne, mágia prichádza s cenou...)

    Sorry predbieham...

    čakala som kedy pridáš recenziu, stále ich mám rada, i keď sa z tvojich slov zdá, že ťa to čoraz viac prestáva baviť, ale chápem ťa, súhlasím s tvojimi názormi ;)
    Hmm vlastne začínam dúfať, že by sa Nickovi podarilo splniť svoju vyhrážku a zabiť Elenku (a pekne bolestným spôsobom, keď sa to dievča s vypätím síl naučím tolerovať(na pár minút)ona to všetko poserie... Hold nenávidím dokonalé sväté postavy, tkoré také očividne nie sú.
    Damona by mi ale mohol nechať, viem že by tým D trpel, že by zase niekoho stratil, ale no... ona si o bolestivú smrť priamo kričí!!

    ešte viac sa neviem dočkať na recenziu k súčasnému dielu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práve idem písať tú najnovšiu recenziu, lebo ako som zistila neoplatí sa odkladať to :) A áno máš pravdu, že ma to baví čoraz menej, ale za to môžu oni, idioti, veď sa len pozri čo s tým seriálom urobili!
      Škoda reči. Občas sa síce vyskytne niečo fajn, čo sa mi páči a čo pochválim, ale je toho čoraz menej. Je smutné kam to celé smeruje. Týmto tempom, sa im do konca seriálu podarí vyhladiť upírsku existenciu. Keď už dokázali zabiť Kola nakoniec ešte omylom zabijú Klausa. No, ale to si nechám do recenzie :)

      Odstrániť