Search

pondelok 21. januára 2013

TVD 4x10 - After School Special


Denníčky sa vrátili do dlhšej prestávke a úprimne môžem povedať, že táto časť sa mi skutočne veľmi páčila. Keď som to naposledy rátala tak mi vyšlo viac pozitívov ako negatívov. Hlavne vysoko oceňujem Rebekah, tá by si zaslúžila nejakú cenu :)
Tak hor sa na to.
Hneď na začiatku sme mali možnosť na malú chvíľu zahliadnuť priestory školy, ale žiaľ ostalo ako obyčajne len u tých priestorov. Ešteže môžu tú školu používať ako miesto verejných stretnutí a prípadných plesov, lebo by naozaj zapadla prachom. Ja viem, vraciam sa k tomu často, ale jednoducho mi to nedá. Ak by chodili do školy ich tínedžerský život by pôsobil o dosť reálnejšie. Lenže faktom je aj to, že v Mystic Falls je už máločo reálne.
 
April popri Rebekiných akciách a reakciách pôsobila tak trochu ako vystrašená školáčka, chýbali jej už len vrkočiky s mašličkami. Nevinnosť a prostoduchosť. Napriek tomu jej dávam bod, pokiaľ ide o oživenie Rebekah. Z jej strany by som to vnímala ako veľmi odvážny krok. Vytiahnuť dýku z svojej skoro kamarátky potom ako ju po obrovskej krvavej masakre našla v boho zabudnutej pivnici zamknutú v truhle? Áno, odvážne. Jej hnev na Elenu bol celkom pochopiteľný, veď jej klamala do tváre, právom sa teda cítila podvedená. A spriateliť sa s Rebekah je krok k lepšiemu najmä v Mystic Falls. Za prvé, radšej držať so silnejším, než sa strachovať o život uprostred bandy samovrahov. A za druhé, konečne sa niekto Elene postavil na odpor. To ako jej každý poklonkoval už bolo trápne. Takže, super April len tak ďalej a hádam pri Rebekah aj trochu dospeje ak dostane šancu a ak si z nej upírka nespraví sekretárku :D
 
Bekah svoj návrat vzala vo veľkom štýle. Neviem ako vy, ale mne ten zvuk lámania Eleninho krku znel tááák krásne :D Tak jej treba. Keď sa napokon všetci pekne spolu zišli v prázdnej knižnici takmer sa to podobalo na dobrú párty až na to, že alkohol chýbal. Veď si to zrátajme. Banda pubertiakov a hrajú pravdu odvahu. Mohli si rovno točiť fľašu :P
 
Niekto by možno povedal, že to bolo od Rebeky kruté, ale ja som rada, že konečne všetci vypustili paru, lebo to neustále napätie medzi Stafanom, Elenou a Damonom začínalo byť neznesiteľné. Napriek tomu, že táto cesta bol poriadne strmá, je dobré, že sa konečne Stefan dozvedel pravdu. Považujem ho síce za blbca, ale to by sa teraz mohlo zmeniť, keď sa konečne mohol dištancovať od svojich nezmyselných citov k Elene.
 
Len škoda, že si pri tej hodinke plnej úprimnosti nedali Damona na hlasitý odposluch. Tiež by sa dozvedel kopu zaujímavých vecí. Jemu by sa to počúvalo celkom fajn.
 
Kým sa teda všetci dobrovoľne/nedobrovoľne vyznávali zo svojich pocitov on trčal na chate a hral sa s chlapcami na Mary Popinsovú.
Súhlasím, že ak chce Jeremy byť lovcom na plný úväzok mal by na sebe zamakť a prestať sa sťažovať. Jeho závislosť od pizze bola trochu od veci, ale čo by mal človek čakať. Dvaja pubertiaci a 150-čočný upír toho asi veľa neuvaria, hoci Damon by teoreticky mohol. Asi si to šetrí na romantické večere s Elenou.
 
Keď sa tak nad tým teraz zamyslím, Mattova prítomnosť tam je tak trochu s otáznikom, načo im je? Nebolo by lepšie ak by s Jeremym cvičil Damon? Mattie nemá žiaden čarovný prsteň takže ak mu Jeremy náhodou prudšie vrazí nemusel by to už rozdýchať :D
 
Klaus sa pravdaže nemohol držať bokom, ale musel splniť svoj podiel na terorizovaní "tých dobrých" na jednu epizódu :) Jeho plán sa pravdaže zdal najlogickejší a bol by zároveň aj najrýchlejšou cestou k nájdeniu mapy k lieku, ale to by sa mu do cesty nesmela postaviť Damonova znovuobjavena morálka. Našťastie sa napokon priklonil k plánu masového zabíjania. Na rozdiel od Stefana Klaus nerobil pri premieňaní rozdiely medzi dobrými a zlými ako Stefan, tak by to malo ísť ako na bežiacom páse. Som zvedavá čo na to Elena až sa to dozvie?
 
Damonovi ešte dávam plusové bodíky a využitie Klausa ako fackovacieho panáka pri nácviku :DD Nášmu Pôvodnému hybridovi sa nič nestalo a u Damona to bola vítaná spontánna reakcia. Opäť sme na malú chvíľku mohli vidieť starého Damona, ktorý sa predral na povrch toho neznesiteľného starostlivého moralistu.
 
Späť do Mystic Falls, neviem prečo sa stále ako Pôvodné trio preferuje Klaus, Rebekah a Elijah. Všimol si niekto aká úžasne zohraná svojica sú Bekah a Kol? Aj keď to skôr vyzerá, že ona ho využíva ako osobného bodyguarda. Keď prešiel okolo Bonnie skoro som ho nespoznala a ona vlastne tiež nie ;) S tým nemožným účesom mi chvíľami pripomínal Finna v jeho kvázy modernom looku.
Radšej sa mal naďalej držať nagelovaných vlasov a čierneho saka.
 
Bonniina socializácia s profesorom Shanom skoro zabila April a tá si mohla pripísať ďalší bod na vznikajúci dlhý zoznam Prečo vás nemám rada!
Len škoda, že Shane nakoniec nezhomrel. Jedna vec je však jasná a to, že na celej tej legende o Silasovi predsa len niečo bude, keď Kol tak prudko reagoval. Ktohovie ako sa to bude vyvýjať.
 
Keď Rebekah konečne rozpustila knižničné stretnutie (k Tylerovi sa nebudem vyjadrovať, bol to dosť úbohý krok, vyzeralo to, že ho tam silou mocou potrebovali napchať, plus nemám ho rada a myslím si, že zaberá priestor) mohli sme si všmimnúť konštantu v Eleninom správaní. Ona Stefanovi povie krutú pravdu, ktorá prakticky rozdrví jeho srdce na prach, ale hádajte kto sa cíti ublížený a opustený?
Elena. To vážne čakala, že sa k nej otočí, keď za ním vybehla na chodbu a bude s ňou diskutovať o tom ako jej to je ľúto, keď mu predtým skoro vylýčila svoje posteľové dostaveníčko s jeho bratom? Naivite sa v jej prípade medze skutočne nekladú.
 
Zaujímalo by ma ako začne ďalšia časť, keď uvážim Damonov nadržaný tón keď jej hovoril, aby za ním okamžite prišla.
 
Novej aliancii medzi Stefanom a Rebekah držím pale, súrodenecké intrigy sú vždy zaujímavé. Kam sa však v tejto prestrelke postaví Caroline? Bude držať s najlepším kamarátom a holkou ktorú neznáša, alebo sa bude držať svojich priteľov spolupracujúcich s mužom, ktorý ju chce asi v každom zmysle toho slova?
 
Trochu ma prekvapilo, že Rebakah napokon nechce ten liek pre seba, ale pre Klausa. Má to svoju logiku. Teraz je najmocnejším tvorom na planéte, takže zraniteľná ľudskosť by bola zrejme tým najhorším trestom. Plus by sa niekto okamžite chopil možnosti a prehnal by mu srdcom niečo ostré (už by to nemusel byť vyložené drevený kôl).
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára